Royal Flora Holland

Accountmanager Internationaal

← terug naar het vacatureoverzicht

Wist je dat wij samen met de sector volop in beweging zijn, o.a. door digitale transformatie? Help jij mee onze internationale ambities waar te maken door Floriday – de grootste wereldwijde online marktplaats voor bloemen & planten – sterk te profileren? Aan jou de uitdaging om onze commerciële diensten aan te laten sluiten bij de veranderende behoeften van internationale kwekers en kopers.

Jouw uitdaging

Jouw focus ligt op verkopen van- en de regie voeren op  de activatie van de totale Royal FloraHolland dienstverlening; waarbij Floriday ons nieuwste paradepaardje is. We zijn dagelijks bezig om internationale handelsstromen te binden aan het platform en internationale kwekers en kopers aan elkaar te verbinden. Maar ook het managen van langdurige (commerciële) relaties en het realiseren van een hoge klanttevredenheid wordt van jou verwacht. Jij begrijpt als geen ander hoe je sales voor je kunt laten werken en weet met welk verhaal je elke klant het beste aanspreekt. En met deze kennis acquireer je nieuwe kwekers en kopers om de fysieke- en digitale marktplaats te versterken.

Als ondernemende Accountmanager Internationaal ben je verantwoordelijk voor: 

  • ‘gevraagd en ongevraagd’ advies richting de organisatie over de marktontwikkelingen, de behoeften en het inzetten van de juiste middelen op het commerciële domein;
  • Vertegenwoordigen van Royal FloraHolland naar interne- en externe relaties;
  • Managen van complexe situaties met verschillende belangen;
  • Klanten triggeren op hun business en het creëren van latente behoeften;
  • Coördineren van acquisitie inspanningen op (middel-)grote accounts;
  • Contacten op tactisch tot strategisch niveau (C-level);
  • Verbeteren van de klanttevredenheid op (middel-)lange termijn;
  • Bijhouden van de trends en ontwikkelingen in het kader van kennisborging;
  • Bereid regelmatig te reizen, gemiddeld 3-5 keer per jaar.


Wat jij meeneemt

Je bent internationaal georiënteerd en je hebt een zelfsturend karakter. Als we jou zien en horen, voelen we jouw bevlogenheid over je vak. Er stroomt pure commercie door jouw aderen en jij ziet jezelf als gedreven commerçant van de bovenste plank.
Bij voorkeur ken jij de wereld van de sierteeltsector, onze producten en markten of ben je bereid dit snel te leren. Je hebt oog voor de uiteenlopende belangen binnen een grote, internationale organisatie en bent proactief en effectief in afstemming met andere afdelingen. Je denkt vooral in oplossingen die onze organisatie en positionering versterken voor de lange termijn.

Daarnaast ben jij een echte verbinder. Je bent commercieel ingesteld met van nature een gezonde dosis drive en resultaatgerichtheid. Jij zoekt altijd de samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie. Tevens ben je flexibel en zelfkritisch. Jij straalt passie en plezier uit in jouw rol!

Verder beschik je over: 

  • Een afgeronde HBO-diploma
  • Een aantal jaren werkervaring in een breed commercieel werkveld (sierteeltsector is een pré);
  • Affiniteit met verschillende processen, methoden, structuren en culturen;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord- en geschrift;
  • Een tweede vreemde taal is een pré
  • Microsoft Power BI, - Dynamics en - Office kennen voor jou geen geheimen meer.

 

Wat wij bieden

Je gaat werken in een gedreven, energiek en hecht team van collega-accountmanagers die allen openstaan voor jouw input en ideeën en om hun kennis met jou te delen. Wij willen jou graag leren kennen, van je leren en je onderdeel laten worden van ons internationale team.

Wat kun je verwachten o.b.v. een fulltime dienstverband (38 uur per week):

  • Een bruto maandsalaris conform CAO tussen €4.411,- en max. € 6.259,-;
  • 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
  • Een mooie werkplek in Aalsmeer of Naaldwijk en de mogelijkheid om hybride te werken;
  • Een leaseauto, een goede thuiswerkvergoeding, een laptop en mobiele telefoon.
  • Uitstekende ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;
  • Een goed pensioen;
  • Een baan bij een uniek bedrijf met een lange historie: de grootste internationale marktplaats voor bloemen en planten!

 

Waar ga je aan de slag?

Royal FloraHolland is een internationale coöperatie. Met circa 100.000 transacties per dag en een jaaromzet van 5 miljard euro zijn we de leidende internationale sierteeltmarktplaats met één digitaal platform, Floriday, en fysieke hubs. Al meer dan 100 jaar verbinden wij kwekers en kopers van bloemen en planten met elkaar en maken we het breedste en diepste sierteelt assortiment ter wereld makkelijk toegankelijk voor kopers uit alle landen en markten. Zo brengen we vraag en aanbod samen tegen zo laag mogelijke kosten, een belangrijk fundament voor onze coöperatie.

Wij bedienen circa 3.500 leden, 4.900 aanvoerders en 2.400 kopers uit binnen- en buitenland. Dit doen we met circa 2.700 medewerkers. Onze fysieke hubs bevinden zich in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde. We bieden diensten die nauw aansluiten bij de veranderende behoeften en processen van onze kwekers en kopers. Onze diensten helpen onze klanten met makkelijk handelen, met passende logistiek en met slim ondernemen. Zo groeien we samen en bouwen we aan een efficiënte, duurzame en toekomstbestendige sierteeltsector.

De afdeling
De afdeling International Sales & Accountmanagement, onderdeel van de afdeling Commercie, bestaat uit 55 enthousiaste salesprofessionals die nauw samenwerken met diverse afdelingen binnen Royal FloraHolland om onze ambities te realiseren. Zij spelen voortdurend en daadkrachtig in op de klantbehoeften met een scherp oog voor de continu veranderende marktomstandigheden. De afdeling Commercie is verder verantwoordelijk voor de ontwikkeling van relevante en winstgevende waarde proposities en innovatieve diensten en zet deze succesvol in de markt.

 

Groei jij met ons mee?

Jouw kans om mee te groeien. Samen werken we aan de sierteeltsector van de toekomst. Groei jij mee? Stuur dan jouw CV + motivatiebrief en wij komen graag met jou in contact.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature waar de vacaturetekst je geen antwoord op geeft? Neem dan contact op met Esther Saija. Bereikbaar via esthersaija@royalfloraholland.com 

Een online screening en referentiecheck maken deel uit van het sollicitatieproces, net als de aanvraag van een verklaring van goed gedrag (VOG).

En,.. bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

Ons recruitmentteam werft deze nieuwe collega zelf, dus acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

- Een bruto maandsalaris conform CAO tussen €4.411,- en max. € 6.259,-;
- 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
- Een mooie werkplek in Aalsmeer of Naaldwijk en de mogelijkheid om hybride te werken;
- Een leaseauto, een goede thuiswerkvergoeding, een laptop en mobiele telefoon.

 

.

Deel deze vacature:

Referentienummer:

801

Regio:

  • Noord-Holland
  • Zuid-Holland

Contactpersonen:

Esther Saija

Kantooradres:

Legmeerdijk 313 1431 GB Aalsmeer