Royal FloraHolland

Redacteur/ Content Coördinator - CFO

Redacteur/ Content Coördinator - CFO

← terug naar het vacatureoverzicht

Als Content Coördinator B2B bij Royal FloraHolland bestaat je werk uit het maken en verspreiden van content. Jij pakt een project met beide handen beet en weet de meest uitdagende onderwerpen op een creatieve manier bij de doelgroep onder de aandacht te brengen. Je verwoordt boodschappen helder en pakkend. Het liefste ben jij de hele dag bezig met het ontwikkelen, schrijven en plaatsen van content. Je bent een proactieve aanpakker die graag samenwerkt en projecten met resultaat lanceert.

Royal FloraHolland

Al meer dan 100 jaar brengen wij kwekers en kopers bij elkaar en daar zijn wij trots op! Als coöperatie streven wij naar duurzaam succes voor onze leden (kwekers) en werken wij samen met alle partijen in de sierteeltsector, zodat de sector blijft groeien. Het is onze ambitie om ons te ontwikkelen tot dé internationale marktplaats voor bloemen en planten. Om onze digitale groeiambitie mogelijk te maken hebben wij betrokken en gedreven medewerkers nodig. Daarom investeren we fors in onze mensen, zetten in op ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid.

Samen leveren wij betrouwbare resultaten en zoeken we altijd naar vernieuwende oplossingen om zo onze meerwaarde voor kwekers en kopers te bewijzen en onze ambities waar te maken. Groei jij met ons mee in de functie van Redacteur/ Content Coördinator?

 

Waar ga je aan de slag?

Je start binnen de afdeling Corporate & Marketing Communicatie (ca 20 fte), waarbinnen enthousiaste corporate & marketingcommunicatie professionals samenwerken op diverse domeinen om geïntegreerde communicatie te realiseren. Daarbij voeren we regie op Corporate & Marketing Communicatie en de reputatie van Royal FloraHolland door de juiste doelgroepen aan te spreken, met de juiste boodschappen en de juiste middelen & kanalen. We hebben een breed palet aan doelgroepen: van leden (kwekers), aanvoerders (niet-leden), medewerkers (logistiek en staf), kopers, politiek, publieke opinie tot stakeholders. In deze functie rapporteer je direct aan de senior Communicatie Business Partner en werk je samen met de medior Business Partner. We werken resultaat- en klantgericht.

 

Groei mee als Redacteur / Content Coördinator

Je bent verantwoordelijk voor redactie, ontwikkeling en plaatsing van alle interne en externe content vanuit jouw domein. Denk aan de Royal FloraHolland website, onze digitale nieuwsbrieven, social media, intranet en geschreven content voor verschillende marketing- en communicatiecampagnes. Je werkt in het accountteam voor het CFO domein aan onderwerpen op het gebied van financiële dienstverlening, vastgoed en facilitair management. Dit omvat strategische, tactische en praktische projecten. Het is voor jou de uitdaging dat onze (online) content zo goed mogelijk gelezen wordt én perfect aansluit bij de belevingswereld van onze klantdoelgroep.

 Voor 32 uur per week ben je als resultaatgerichte en ondernemende Redacteur/ Content Coördinator bezig met:

  • Het bedenken, creëren/schrijven en plaatsten van content (copy + beeld) op interne en externe communicatiekanalen conform de contentstrategie en -beleid, tone of voice- en huisstijl richtlijnen. Denk hierbij aan nieuwsberichten, artikelen, vaste content en diverse social media posts.
  • Eindredactie en borgen van tone-of-voice, consistent taal- en woordgebruik waarbij je goed de kern van de boodschap weet te behouden.
  • Het interviewen van kwekers, kopers en collega’s en creëren van content voor verschillende kanalen.
  • Ondersteunen van collega’s bij hun campagnes en communicatie rond diensten of thema’s met een contentmarketingplan en contentplanning.
  • Samen met Business Partners, Strategisch Adviseurs bepalen van kernboodschappen en story lines.
  • Aansturen van externe partijen (o.a. tekstschrijvers, vormgevers, illustratoren, vertaalbureaus).
  • Hard meewerken in de uitvoering maar ook meedenken over verbetering en vernieuwing op contentgebied.

 

Dit neem je mee als Redacteur/ Content Coördinator

Natuurlijk ben je een kei in schrijven. Je hebt zin om je vast te bijten en je verder te verdiepen in de dynamische sierteeltsector. Je bent een positieve en energieke persoonlijkheid die zich goed staande kan houden in een veranderende omgeving. Aan een half woord heb je genoeg. Je vindt je weg wel. Jouw uitdaging ligt bij het bedenken én ontwikkelen van aansprekende content en weet met de inzet in de juiste kanalen je doelgroep te bereiken. Van een interview met een ervaringsdeskundige, een achtergrondverhaal tot copy voor onze socials en intranet. Jij draait er je hand niet voor om en hebt het zo gemaakt en geplaatst. Je bent een echte aanpakker, constructief en gericht op resultaat door samenwerking. Je bekijkt de zaken graag van de positieve kant en zoekt naar creatieve oplossingen. Onze klanten en collega’s staan centraal in jouw denken en doen. Je werkt data gedreven, bent nauwkeurig en let op details. Je bent op de hoogte van nieuwe trends en volgt ontwikkelingen op de voet; je weet deze toe te passen in je dagelijkse werk.

 

Je beschikt over:

  • een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van Journalistiek of Communicatie
  • aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van geschreven content en contentcreatie als Redacteur of Content Coördinator voor diverse online en offline media en social media. Bij voorkeur heb je dit gedaan bij grote, internationale en complexe B2B organisaties (in verandering)
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • een flexibele proactieve instelling
  • hands-on en can-do mentaliteit
  • kennis van content management systemen en het beheren van social media kanalen

 

Wat wij bieden

Een baan bij een uniek bedrijf met een Oer-Hollands product en een lange historie: de grootste internationale marktplaats voor bloemen en planten! Wij bieden jou alle kansen om elke dag een beetje beter te worden, bijvoorbeeld met onze Royal FloraHolland Academy trainingen, Lean trainingen en on-the-job coaching. Wat je precies kunt verwachten:

 

  • Een bruto maandsalaris volgens de cao van € 3.309,84,- tot max. € 4.507,48,- afgestemd op jouw niveau
  • Een werkweek van 32 uur
  • 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
  • Hybride werken, de vrijheid om 50-50 thuis en op kantoor te werken (Aalsmeer en/of Naaldwijk) 
  • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding
  • Laptop en mobiele telefoon
  • Een team met een positieve werksfeer, hulpvaardig en met aandacht voor elkaar waarin een beetje fun op zijn tijd niet mag ontbreken.
  • Een unieke werkomgeving waarbij je betrokken bent bij impactvolle projecten.
  • De mogelijkheid om lid te worden van Young Flora, onze Young Professional club
  • Elk kwartaal een prachtige plant cadeau!

 

Hebben wij jouw interesse gewekt?

Wij verbinden kwekers en kopers aan elkaar om samen verder te groeien. Groei je mee? Reageer online, dan krijg je zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie op je sollicitatie!

 

  • Heb je inhoudelijke vragen over de vacature of procedure waar de vacaturetekst je geen antwoord op geeft? Neem dan contact op met Esther Saija, interim corporate recruiter via 06-21167955 of esthersaija@royalfloraholland.com
  • Een match is voor jou net zo belangrijk als voor ons. Daarom kan een assessment en screening inclusief het aanleveren van een VOG onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
  • Alleen sollicitaties via de “Solliciteer” button worden in behandeling genomen. Een goede inhoudelijke motivatiebrief helpt ons een goede inschatting te maken van de mogelijke match.
  • Goed om te weten: bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. We doen de werving zelf, dus acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

- een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van Journalistiek of Communicatie
- aantoonbare ervaring met ontwikkelen van geschreven content en contentcreatie als Redacteur of Content
- Coördinator - uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
- hands-on en can-do mentaliteit
- kennis van content management systemen en het beheren van social media kanalen

.

Deel deze vacature:

Referentienummer:

987

Regio:

  • Noord-Holland
  • Zuid-Holland
  • Utrecht

Sluitingsdatum:

30-04-2024

Startdatum:

29-02-2024

Locatie:

Aalsmeer/Hybride

Contactpersonen:

Esther Saija

Kantooradres:

Legmeerdijk 313 1431 GB Aalsmeer