Royal FloraHolland

Communicatie Business Partner Coöperatieve Diensten en Duurzaamheid

Communicatie Business Partner Coöperatieve Diensten en Duurzaamheid

← terug naar het vacatureoverzicht

Ben jij een ervaren corporate & marketingcommunicatieadviseur die onze strategie om weet te zetten naar concrete doelstellingen en effectieve communicatie en -campagnes? Kom dan samen met ons bouwen aan de reputatie van Royal FloraHolland!

Royal FloraHolland

Royal FloraHolland is met circa 100.000 transacties per dag en een jaaromzet van 5 miljard euro wereldwijd de belangrijkste marktplaats voor bloemen en planten. Al meer dan 100 jaar verbinden wij kwekers en kopers. Royal FloraHolland heeft - naast het digitale platform Floriday - vier fysieke marktplaatsen waar circa 2.700 medewerkers tal van logistieke en andere dienstverleningsactiviteiten verrichten. Deze fysieke hubs bevinden zich in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde. Wij zien duurzame ontwikkeling als verantwoordelijkheid en kans om onze coöperatie en de sierteeltsector sterk te houden richting de toekomst. Om onze groeiambitie mogelijk te maken hebben wij betrokken en gedreven medewerkers nodig. Daarom investeren we fors in onze mensen, zetten in op ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid. Samen leveren wij betrouwbare resultaten en zoeken we altijd naar vernieuwende oplossingen om zo onze meerwaarde voor kweker en klant te bewijzen en onze ambities waar te maken. Groei jij met ons mee in de functie van Communicatie Business Partner?

 

Waar ga je aan de slag?

Je start binnen de afdeling Corporate & Marketing Communicatie (ca 20 fte), waarbinnen enthousiaste corporate & marketingcommunicatie professionals samenwerken op diverse domeinen om geïntegreerde communicatie te realiseren. Daarbij voeren we regie op Corporate & Marketing Communicatie en de reputatie van Royal FloraHolland door de juiste doelgroepen aan te spreken, met de juiste boodschappen en de juiste middelen & kanalen. We hebben een breed palet aan doelgroepen: van leden (kwekers), aanvoerders (niet-leden), medewerkers (logistiek en staf), kopers, politiek, publieke opinie tot stakeholders (MT, Ledenraad, RvC).

In deze functie rapporteer je direct aan de manager Corporate & Marketing Communicatie en ben je eindverantwoordelijk voor het accountteam in jouw domein. Je werkt daarnaast nauw samen met team Coöperatieve Diensten , de Ledenraad, team Duurzaamheid, de Board, het Management Team van Royal FloraHolland en met je collega’s uit team Corporate & Marketing Communicatie. We werken resultaat- en klantgericht. Je werkzaamheden zullen een verdeling hebben van 80% Coöperatieve Diensten en 20% Duurzaamheid.

 

Jouw domein

Binnen jouw domein vallen Coöperatieve diensten én Duurzaamheid.

  • Je richt je op een volledige en transparante communicatiestrategie, tactiek en uitvoering richting onze leden waarbij de doelstellingen van onze coöperatie, ingevuld door de coöperatieve- en bedrijfsstrategie, leidend zijn. Je draagt zorg voor invulling via verschillende kanalen en middelen en adviseert en ondersteunt de verantwoordelijke stakeholders. Hierin wordt een goede afstemming en balans tussen belangen en behoeftes vanuit het bedrijf en de Ledenraad geborgd.
  • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van communicatiestrategieën op het gebied van duurzaamheid voor Royal FloraHolland. Je werkt nauw samen met interne en externe belanghebbenden om de reputatie van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid te versterken en bij te dragen aan het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen.

 

 Wat ga je doen?

  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor communicatievragen op het gebied van Coöperatieve diensten en Duurzaamheid; intern, extern, contentstrategie en direct aanspreekpunt voor de Chief Grower Officer, de manager duurzame ontwikkeling & kwaliteit en de manager Coöperatieve Diensten.
  • Vanuit corporate en marketing communicatie ontwikkel je een kwartaalcommunicatieplan op basis van de strategie en tactiek in de domeinen Coöperatieve Diensten & duurzaamheid waar je in beide domeinen een vast aanspreekpunt hebt. Dit kwartaalplan bespreek je in het strategisch adviesteam, presenteer je in het MT kwekersdiensten en stem je vooraf af met de Chief Grower Officer qua prioriteiten en strategische bijdrage.
  • Je werkt samen met je accountteam aan de uitwerking van communicatiemiddelen, campagnes, website, etc.
  • Je bent verantwoordelijk voor de hiërarchische aansturing van de content coördinator in het accountteam.
  • Binnen het Corporate en Marketing Communicatie team ben je verantwoordelijk voor afstemming met andere domeinen binnen RFH, uitwisselen signalen, stimuleren synergie door bijvoorbeeld gezamenlijke uitrol van projecten.
  • Je werkt projectmatig samen met projectteams, werkgroepen, of commercie op moment dat projecten richting leden moeten worden gecommuniceerd, bijvoorbeeld tijdens ledensessies. Je adviseert en ondersteunt in het verzorgen van presentaties en andere communicatiematerialen. Je bent sparringpartner en adviseur van de project owner.
  • Je adviseert de manager Coöperatieve Diensten op het terrein van communicatie, stakeholdermanagement en ledenbinding. Hiervoor heb je nauw overleg en houd je rekening met input en wensen van de Ledenraad (LR)/ commissie Ledenbinding en voorzitter LR. Na overleg met betrokkenen en de manager Coöperatieve Diensten beslis jij en ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitrol.
  • Je adviseert de manager Duurzaamheid op het terrein van communicatie en stakeholdermanagement. Hiervoor heb je nauw overleg en houd je rekening met input en wensen van team Duurzaamheid. Na overleg met betrokkenen en de manager Duurzaamheid beslis jij en ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitrol.
  • Je hebt binnen Coöperatieve diensten en Duurzaamheid een adviserende rol en je neemt de lead in alle communicatie trajecten. Denk aan grote events en bijeenkomsten op het gebied van Coöperatieve diensten en Duurzaamheid (vb. ledensessies en de Dag van de Coöperatie), zoals PR/externe verslaggeving, uitnodigingstraject, promotie, contentcreatie, etc). Organisatorisch zijn de managers van de teams verantwoordelijk d.w.z. Coöperatieve Diensten en Duurzaamheid.
  • Je houdt je samen met het communicatie accountteam bezig met de communicatie vraagstukken rondom het thema duurzaamheid en met de doorontwikkeling van de contentstrategie op basis van de duurzame visie “Samen groener groeien”.

 

Functie-eisen business partner Coöperatieve diensten & Duurzaamheid

We zoeken een strategische denker met praktische aanpak, gericht op resultaat door samenwerking. Ervaren in complexe communicatie-vraagstukken en gewend om in politiek en complex bestuurlijke omgevingen te werken. Hij/zij is constructief, bekijkt de zaken graag van de positieve kant en zoekt naar oplossingen. Ruime ervaring in stakeholdermanagement en oog voor de uiteenlopende belangen binnen een grote (internationale) coöperatie. Een proactieve houding en effectief in afstemming, zowel binnen het bedrijf als met andere stakeholders binnen de coöperatie.

  • Een afgeronde WO opleiding binnen Communicatie;
  • Aantoonbaar minimaal 10 jaar ervaring als senior communicatie adviseur in een vergelijkbare complexe B2B organisatie;
  • Kennis van in- en externe corporate/marketing communicatie en stakeholdermanagement met een goed gevoel voor belangenafweging;
  • Je werkt vanuit een netwerkstructuur vanuit een matrixgedachte; hiërarchisch ben je onderdeel van corporate & marketingcommunicatieteam, functioneel zit in je in het domein Coöperatieve Diensten & Duurzaamheid;
  • Goed geïnformeerd over ontwikkelingen en trends in de sector en relevante maatschappelijke ontwikkelingen;
  • Sterke analytische- en adviesaardigheden; gewend op board- en directieniveau te adviseren en acteren;
  • Ontwikkelen en uitvoeren van communicatieplannen;
  • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

 

Arbeidsvoorwaarden

Wat kun je precies verwachten (o.b.v. 38 uur per week):

  • Een team met een positieve werksfeer en ‘can-do mentaliteit’ met aandacht voor elkaar;
  • Een salaris volgens de cao (o.b.v 38 uur per week) van min € 5.049,32 - max € 7.200,96;
  • Een mooie hybride werkplek in Naaldwijk (Coöperatieve diensten) en/of Aalsmeer (Duurzaamheid en kwaliteit) en de mogelijkheid om thuis te werken volgens Het Hybride Werken;
  • Thuiswerk- en reiskostenvergoeding;
  • Een goed pensioen & ruime opleidingsmogelijkheden;
  • Laptop en telefoon;
  • Een baan bij een uniek bedrijf met een lange historie: de grootste internationale marktplaats voor bloemen en planten!

 

Hebben wij jouw interesse gewekt? 

Wij verbinden kwekers en kopers aan elkaar om samen verder te groeien. Groei je mee? Reageer online, dan krijg je zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie op je sollicitatie!

  • Heb je inhoudelijke vragen over de vacature of procedure waar de vacaturetekst je geen antwoord op geeft? Neem dan contact op met Esther Saija, interim corporate recruiter via 06-21167955 of esthersaija@royalfloraholland.com
  • Een match is voor jou net zo belangrijk als voor ons. Daarom kan een assessment en screening inclusief het aanleveren van een VOG onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
  • Alleen sollicitaties via de “Solliciteer” button worden in behandeling genomen. Een goede inhoudelijke motivatiebrief helpt ons een goede inschatting te maken van de mogelijke match.
  • Goed om te weten: bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. We doen de werving zelf, dus acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

- Een afgeronde WO opleiding binnen Communicatie
- Aantoonbaar minimaal 10 jaar ervaring als senior communicatie adviseur in een vergelijkbare complexe B2B organisatie
- Kennis van in- en externe corporate/marketing communicatie en stakeholdermanagement met een goed gevoel voor belangenafweging.
- Sterke analytische- en adviesaardigheden; gewend op board- en directieniveau te adviseren en acteren
- Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels

.

Deel deze vacature:

Referentienummer:

985

Regio:

  • Noord-Holland
  • Zuid-Holland
  • Utrecht

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

30-04-2024

Startdatum:

29-02-2024

Locatie:

Aalsmeer/Hybride

Contactpersonen:

Esther Saija

Kantooradres:

Legmeerdijk 313 1431 GB Aalsmeer