Royal FloraHolland

Hoofdplanner

← terug naar het vacatureoverzicht

Kun jij regie voeren over een planproces en groep planners die circa 500 logistiek medewerkers van roosters voorziet? Heb jij naast overtuigingskracht ook goede analytische vaardigheden? Kun jij in complexe zaken snel het overzicht verkrijgen? Dan is deze functie wat voor jou!

Jouw uitdaging
Het doel van deze functie is het continu optimaliseren van het planningsproces. Je waarborgt een zo goed mogelijke match is tussen skills en werkaanbod enerzijds, en contracten/roosters en ureninzet anderzijds. Dit doe je samen met vier Planners op de Afdeling planning in Naaldwijk. Als Hoofdplanner coördineer je het werk en de uitdagingen. Je stuurt de Planners functioneel aan, je zorgt voor een goede werksfeer en je bent het 1e aanspreekpunt bent voor de Planners als zij ergens op vastlopen. Als het nodig is draai je mee in de dagelijkse operatie. Je rapporteert rechtstreeks aan de Planningsmanager, je leidinggevende. 

In de rol van Hoofdplanner heb je veelvuldig overleg met de Operationeel Managers en MT leden en werk je samen met de vele logistiek leidinggevenden waar jij van grote waarde voor bent; planning speelt een grote rol bij de logistieke performance. Daadkracht, organisatievermogen en communicatieve vaardigheden zijn daarbij een must. Je moet stevig in je schoenen kunnen staan, maar ook flexibel genoeg zijn om bij nieuwe inzichten je plannen te verbeteren. Je zorgt voor goede communicatie naar het lokale logistieke managementteam (MT) en kader omtrent de actuele planningsstatus en -problematiek. Je voelt goed aan wanneer je een besluit via de Planningsmanager bij het MT neerlegt of wanneer je direct overgaat tot het nemen van actie.

Je bent onderdeel van de afdeling Workforce Management (WFM), die faciliteert dat de logistieke afdelingen van Royal FloraHolland een zo optimaal mogelijk bezetting van logistiek medewerkers hebben. Je werkt hierin regelmatig samen met de twee collega hoofdplanners van andere locaties. Je kent de capaciteitsplanning en roostersystemen uiteindelijk door en door, bent key-user en hebt een korte lijn met de functioneel applicatie beheerder voor eventuele aanpassingen en verbeteringen van het planningssysteem.  

De actuele uitdagingen in deze functie zijn het borgen van de nieuwe processen die horen bij de nieuwe digitale tools voor capaciteitsplanning en roosteren die net zijn geïmplementeerd. Ook hebben we uitdagingen op heb gebied van een sterk wisselend werkaanbod. Het is jouw taak om samen met de commerciële collega’s een goede forecast te maken. Daarnaast liggen er veel kansen om de planprocessen te optimaliseren en kosten te besparen. Je kunt je in deze functie echt goed laten zien!

Wat jij meeneemt

  • Een afgeronde HBO opleiding, aangevuld met ervaring in personeelsplanning en affiniteit met leidinggeven:
  • Je hebt uitstekende communicatieve en verbindende vaardigheden
  • Je bent analytisch sterk en ziet snel verbanden die andere niet zien
  • Je hebt ervaring met het opzetten/verbeteren van planningsmethodes en –systemen, ervaring met Ortec is een pré;
  • Je bent in staat om met je helicopterview te werken over de verschillende locaties
  • Je bent stressbestendig, jij laat je niet gek maken.
  • Idealiter ben je bereid in de toekomst ook in Rijnsburg of Aalsmeer te werken. 
  • Ervaring met Lean Management is een pré;

Wat wij bieden
Wij bieden jou alle kansen om elke dag te leren en een beetje beter te worden, bijvoorbeeld door middel van onze Academy trainingen, Lean trainingen en on-the-job coaching. Verder kun je van ons verwachten:

  • Een team met een positieve werksfeer en ‘can-do mentaliteit’;
  • Een werkweek van 38 uur per week;
  • Een salaris volgens de cao (o.b.v 38 uur per week) van €3.618,- tot €5.124,-;
  • ‘Het Nieuwe Werken’, je laptop openklappen op een voor jou logische plek in één van onze vernieuwde kantoren of vanuit huis;
  • 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
  • Laptop en telefoon;
  • Eens per 5 jaar een budget van € 750,- voor het inrichten van je thuiswerkplek;
  • 5x per jaar een plantcadeau;
  • Een baan bij een uniek bedrijf en coöperatie met een lange historie: de grootste marktplaats voor bloemen en planten in heel Europa!

Waar ga je aan de slag
Royal FloraHolland is een internationale coöperatie. Met circa 100.000 transacties per dag en een jaaromzet van 5 miljard euro zijn we de leidende internationale sierteeltmarktplaats met één digitaal platform, Floriday, en fysieke hubs. Al meer dan 100 jaar verbinden wij kwekers en kopers van bloemen en planten met elkaar en maken we het breedste en diepste sierteelt assortiment ter wereld makkelijk toegankelijk voor kopers uit alle landen en markten. Zo brengen we vraag en aanbod samen tegen zo laag mogelijke kosten, een belangrijk fundament voor onze coöperatie. 

Wij bedienen circa 3.500 leden, 4.900 aanvoerders en 2.400 kopers uit binnen- en buitenland. Dit doen we met circa 2.700 medewerkers. Onze fysieke hubs bevinden zich in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde. We bieden diensten die nauw aansluiten bij de veranderende behoeften en processen van onze kwekers en kopers. Onze diensten helpen onze klanten met makkelijk handelen, met passende logistiek en met slim ondernemen. Zo groeien we samen en bouwen we aan een efficiënte, duurzame en toekomstbestendige sierteeltsector.

Groei jij met ons mee?
Samen werken we aan de sierteeltsector van de toekomst. Groei mee met Royal FloraHolland! Wij komen graag met jou in contact, stuur ons jouw CV + motivatiebrief.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature of procedure waar de vacaturetekst je geen antwoord op geeft? Neem dan contact op met Michelle de Waal via michelledewaal@royalfloraholland.com.

Een online screening en referentiecheck maken deel uit van het sollicitatieproces, net als de aanvraag van een verklaring van goed gedrag (VOG). 

- Een team met een positieve werksfeer en ‘can-do mentaliteit’;
- Een werkweek van 38 uur per week;
- Een salaris volgens de cao (o.b.v 38 uur per week) van €3.618,- tot €4.700,-;
- ‘Het Nieuwe Werken’, je laptop openklappen op een voor jou logische plek in één van onze vernieuwde kantoren of vanuit huis;
- 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
- Laptop en telefoon;
- Eens per 5 jaar een budget van € 750,- voor het inrichten van je thuiswerkplek;
- 5x per jaar een plantcadeau;
- Een baan bij een uniek bedrijf en coöperatie met een lange historie: de grootste marktplaats voor bloemen en planten in heel Europa!

.

Deel deze vacature:

Referentienummer:

989

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Locatie:

Naaldwijk

Contactpersonen:

Michelle de Waal

Kantooradres:

Legmeerdijk 313 1431 GB Aalsmeer