Royal FloraHolland

Capaciteitsplanner

← terug naar het vacatureoverzicht

Ben jij een planning professional met een vooruitziende blik en oog voor details? Vind jij het leuk om op een analytische en kritische manier naar de planning te kijken en problemen op te lossen? Kun jij orde in ogenschijnlijke chaos scheppen en doe je dat op een faciliterende manier naar zowel je collega’s als de operatie? Dan ben jij degene die we zoeken!

Jouw uitdaging
Als Capaciteitsplanner ben jij o.a. verantwoordelijk voor:

  • Het creëren van een optimale capaciteits- en roosterplanning voor Logistiek
  • Bepalen hoeveel medewerkers er nodig zijn om het werk bij logistiek te doen en je zorgt dat voldoende medewerkers met de juiste skills op de werkvloer staan. 
  • Het in kaart brengen van het aantal benodigde medewerkers per werkproces, samen met de teamleiders en uitzendbureaus bepaal je de inzet van medewerkers.
  • Het in kaart brengen van eventuele problemen, bijv. wanneer de gevraagde capaciteit niet kan worden geleverd. Daar zoek je samen met je collega's een oplossing voor. 

Samen met de hoofdplanner verdelen jullie de taken over het team. Je werkt dagelijks samen met je collega planners en de hoofdplanner, die de werkzaamheden binnen het team coördineert. Je leidinggevende is de Planningsmanager.  Elke dag is anders door de dynamiek van werkaanbod, de continue optimalisaties in het logistieke proces waardoor planparameters veranderen en door het rouleren van taken binnen het team o.l.v. de hoofdplanner. Een belangrijk onderdeel van het werk is het elke dag een beetje beter doen, waar jij een belangrijke bijdrage aan levert. Je bent niet bang om vragen te stellen waardoor je knelpunten tijdig signaleert. Deze knelpunten communiceer je met het management waarbij je advies geeft. Met een succesvolle planning en roosters houdt Royal FloraHolland zowel haar medewerkers als klanten tevreden.

Een dag als planner
Vandaag is het jouw beurt de vroege bijstelling van de planning te doen, dus je zit tussen 6:00 en 6:30u al achter je laptop. Je bekijkt het actuele werkaanbod van vanmorgen en schuift een aantal logistiek medewerkers naar een andere afdeling. Je kijkt ook nog even of de informatie van deze ochtend effect heeft op de planning van morgen en de rest van de week. Om 7.15u start een dagelijks overleg met de logistieke leidinggevenden en je legt uit wat je die ochtend besloten hebt en wat men kan verwachten qua werk. Je deelt met hen de planning van de rest van de dag. Je spart met je hoofdplanner over alle mogelijke oplossingen om de planning rond te krijgen. Einde ochtend werk je de 4- en 10-weken forecast bij en informeer je stakeholders en uitzendbureaus over deze updates. In de middag komen er nog wat vragen binnen over de roosters, soms per mail of app. Je kunt lekker vroeg naar huis vandaag door het vroege beginnen. 

Wat jij meeneemt

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een goede beheersing van Excel en je bent analytisch;
  • Je hebt kennis van en ervaring met capaciteitsplanning of forecasting 
  • Je hebt minimaal 2 tot 5 jaar operationele en tactische planervaring   
  • Je hebt uitstekende communicatieve en verbindende vaardigheden 
  • Je werkt kwaliteits- en oplossingsgericht
  • Je hebt ervaring met procesverbeteringen, LEAN kennis is een pre
  • Je hebt kennis van diverse planningssoftware en bent in staat om (nieuwe) kennis op het gebied van software je snel eigen te maken.  

Wat wij bieden
Wij bieden jou alle kansen om elke dag te leren en een beetje beter te worden, bijvoorbeeld door middel van onze Academy trainingen, Lean trainingen en on-the-job coaching. Verder kun je van ons verwachten:

  • Een team met een positieve werksfeer en ‘can-do mentaliteit’;
  • Een werkweek van 38 uur per week;
  • Een salaris volgens de cao (o.b.v 38 uur per week) van €3.109,- tot €4.077,-;
  • 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband met de mogelijkheid om er 10 extra bij te kopen;
  • Laptop en telefoon;
  • 5x per jaar een plantcadeau;
  • Een baan bij een uniek bedrijf en coöperatie met een lange historie: de grootste marktplaats voor bloemen en planten in heel Europa!

Waar ga je aan de slag
Royal FloraHolland is een internationale coöperatie. Met circa 100.000 transacties per dag en een jaaromzet van 5 miljard euro zijn we de leidende internationale sierteeltmarktplaats met één digitaal platform, Floriday, en fysieke hubs. Al meer dan 100 jaar verbinden wij kwekers en kopers van bloemen en planten met elkaar en maken we het breedste en diepste sierteelt assortiment ter wereld makkelijk toegankelijk voor kopers uit alle landen en markten. Zo brengen we vraag en aanbod samen tegen zo laag mogelijke kosten, een belangrijk fundament voor onze coöperatie. 

Wij bedienen circa 3.500 leden, 4.900 aanvoerders en 2.400 kopers uit binnen- en buitenland. Dit doen we met circa 2.700 medewerkers. Onze fysieke hubs bevinden zich in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde. We bieden diensten die nauw aansluiten bij de veranderende behoeften en processen van onze kwekers en kopers. Onze diensten helpen onze klanten met makkelijk handelen, met passende logistiek en met slim ondernemen. Zo groeien we samen en bouwen we aan een efficiënte, duurzame en toekomstbestendige sierteeltsector.

Groei jij met ons mee?
Samen werken we aan de sierteeltsector van de toekomst. Groei mee met Royal FloraHolland! Wij komen graag met jou in contact, stuur ons jouw CV + motivatiebrief.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature of procedure waar de vacaturetekst je geen antwoord op geeft? Neem dan contact op met Michelle de Waal via michelledewaal@royalfloraholland.com. Een online screening en referentiecheck maken deel uit van het sollicitatieproces, net als de aanvraag van een verklaring van goed gedrag (VOG).

Ons recruitmentteam werft deze nieuwe collega zelf, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

- Een team met een positieve werksfeer en ‘can-do mentaliteit’;
- Een werkweek van 38 uur per week;
- Een salaris volgens de cao (o.b.v 38 uur per week) van €3.109,- tot €4.077,-;
- 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband met de mogelijkheid om er 10 extra bij te kopen;
- Laptop en telefoon;
- 5x per jaar een plantcadeau;
- Een baan bij een uniek bedrijf en coöperatie met een lange historie: de grootste marktplaats voor bloemen en planten in heel Europa!

.

Deel deze vacature:

Referentienummer:

999

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Locatie:

Aalsmeer

Contactpersonen:

Michelle de Waal

Kantooradres:

Legmeerdijk 313 1431 GB Aalsmeer